Donaties

Ik verzamel al meer dan 35 jaar en ben altijd op zoek naar Atari (en gerelateerde) artikelen die nog niet aanwezig zijn in de verzameling. Naast verzamelen is het doel zo veel mogelijk van de Atari geschiedenis te preserveren. Dit houdt onder meer in het scannen van de verpakking, handleiding, media en het digitaliseren van de media naar bestanden. Het geluid van de cassettebandjes wordt omgezet naar wav-bestanden, zodat ze geconverteerd kunnen worden naar cas-bestanden, die ook in emulatoren kunnen worden gebruikt. Diskettes worden gedigitaliseerd met behulp van kostbare "Kryoflux"-apparatuur, zodat de bestanden de kopieerbeveiliging behouden en toch gebruikt kunnen worden met een emulator. Cartridges worden opgeslagen met behulp van de Atarimax Maxflash USB cartridge programmer. De bestanden worden gedeeld met verschillende preservatie projecten en met de wereldwijde Atari community.

Tegenwoordig kun je veel Atari artikelen vinden op Ebay en andere websites. De meeste verkopers bieden deze spullen aan voor zeer hoge prijzen, aangezien ze vaak denken dat deze spullen zeldzaam zijn. Echter realistisch gezien zijn die prijzen vaak veel te hoog. Gelukkig zijn er nog steeds mensen die een goed huis zoeken voor hun oude Atari spullen en niet de hoofdprijs willen. Een aantal heeft dan ook Atarimuseum.nl gevonden! We hebben veel spullen gratis mogen ontvangen van verschillende mensen uit Nederland en andere Europese landen en we zijn erg blij daarmee.

Dus als u nog Atari spullen heeft en u wil deze doneren dan zijn deze van harte welkom! Weet dat we alleen maar een symbolisch bedrag voor de spullen betalen, echter uw naam zal worden toegevoegd aan de Credits & Bedankt pagina en u wordt ook bedankt op onze Nieuwe aanwinsten pagina's op deze website en Facebook. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om een bezoek te brengen en zo de collectie persoonlijk eens te bekijken.

Om contact op te nemen, gebruik de contact pagina..

Hartelijk dank!