Credits & bedankt

Deze site is opgedragen aan de werknemers van Atari in de Benelux-landen (België, Nederland en Luxemburg). Atari is al sinds 1980 in deze landen aanwezig als dochteronderneming van Wea Records en sinds 1982 als losstaand bedrijf. De geschiedenis van Atari Benelux is een interessante. Begonnen als een klein bedrijf voor de distributie en ondersteuning van de Atari 2600 spelcomputer in Nederland en eindigde als de Europese entiteit voor de distributie en ondersteuning van alle Atari producten in heel Europa. Als u meer wilt weten over de geschiedenis van Atari Benelux, ga dan naar deze pagina.

In het Atari BeNeLux Archief kun je vele unieke pagina's bezoeken gevuld met handleidingen, advertenties, brochures, catalogi, tijdschriften en veel meer gemaakt door of voor Atari Benelux. Vergeet ook niet de "Leuke Extra's" pagina. Hier kun je hele speciale persoonlijke herinneringen vinden van Atari Benelux medewerkers. Het Atari Benelux Archief wil graag de volgende personen bedanken voor hun bijdrage aan dit deel van de website: oud Atari Benelux medewerkers Wilfred Kilwinger en Wilfried de Graaf, Dennis Roos, Govert Zijderveld, Andre Huijts, Michael Current, Freddy Offenga, Robbert Jansen, Nir Dary, Wadi Maliangkaij, Anja Verheij-Brobbel, Anand Sewrajsing en Kris van Impe.

De privé collectie van Atarimuseum.nl is het resultaat van meer dan 35 jaar Atari verzamelen. Atarimuseum.nl ondersteunt ook diverse Nederlandse en internationale preservatie projecten om zo de collectie te preserveren en te digitaliseren voor Atari liefhebbers over de hele wereld.

Atarimuseum.nl wil graag de volgende personen danken voor hun bijdrage en inzet:

Freddy Offenga (uitgever en redactie van Mega Magazine)
Wilfred Kilwinger (oud Europese Support Manager van Atari Europa)
Wilfried de Graaf (oud Sales en Marketing Manager van Atari Benelux)
Ruud van Nispen (oud Sales en Marketing Manager van Atari Benelux)
John Maris (eigenaar van ANG Software)

Jody Aben
Andy Barr
Janneke Bergmans
René de Bie
Martin Brennan
Wim Brouwer
Martijn Caris
Claudio (Advfan)
Maarten van Dam
Nir Dary
Aat Dijk
Dave Ewens †
Steve Green
André Huijts
Peter van Hulten
Ayo Jagt
Robbert Jansen
Serge van Keulen
Andreas Koch

Wim Lokers
Marceau Mallard
Vlad Micu
Dan Noguerol
Ivo van Poorten
Tijl Prinssen
Dennis Roos
Adam Russel
Sandra Schouten
Sijmen Schouten
Bo Schreurs
Ernest Schreurs
Anand Sewrajsing
Boy Teulings
Raoul Teulings †
Dominic Trill
Dirk Tröger
Frans Tromp

Anja Verheij-Brobbel
Dusty Vesters

Anthony Williams
Govert Zijderveld

Een hele grote dankjewel !