Nieuwe aanwinsten

Hier kun je zien welke artikelen onlangs aan de collectie zijn toegevoegd.

7 juli 2024
Nieuwe aanwinsten:
Heel veel dank aan Ben Jones en Plaion ltd. voor het doneren van de Europese PAL versies van Berzerk Enhanced Edition en Mr. Run and Jump. Als grote verrassing zat ook Plaions nieuwste console, de Atari 2600+ in de doos 🙂
June 18th, 2024
Nieuwe aanwinsten:
Een leuk stapeltje Atari 2600 spellen: Battlezone (label variatie), Commando, Double Dragon, Jungle Hunt (label variatie), Keystone Kapers (label variatie), Moon Patrol (label variatie), Oink!, Pressure Cooker, Tennis (label variatie), The Challenge of Nexar en Stampede (PAL). Ook nieuw, een hele rare wit/grijze “Atlantis” 2600 kloon, 2 Atari ST boeken (dank aan Robert Sprokholt), Q-Bert Tiny Arcade en een color changing Pac-Man lamp (dank aan André Huijts).
9 mei 2024
Nieuwe aanwinsten:
Heel veel dank aan Gauthier Liberaal voor het doneren van de boeken 102 Programmes pour Atari en Programmer en Basic ST sur Atari, de Franse STF handleiding en de Franse ST Basic reference guide. Ook nieuw: Mr. Run and Jump voor de Atari 2600, The Art of Atari Poster Collection, Galaxian Tiny Arcade, Pac Man kleur veranderend glas, Pac Man 3D decoratie en weer een 2600 kloon in doos.
14 april 2024
Nieuwe aanwinsten: Dit keer een klein maar interessant stapeltje. Een best wel zeldzame versie van de 2600 spelcatalogus, deze versie bevat o.a. Nederlandse en Griekse beschrijvingen. Een hele grote dankjewel aan Dennis Roos voor het doneren van zijn 400 doos (mijn 400 is er gek op) en de Cardco printer interace. Ook nieuw: de 400 mini spelcomputer. Deze moet natuurlijk een plekje krijgen in de collectie, ook al ben ik niet tevreden over deze spelcomputer. Mijn welgemeend advies is om te wachten met het kopen van deze console. De joystick is verschrikkelijk slecht en de firmware bevat nog een aantal storende fouten. Hopelijk zal Retro Games Ltd (de fabrikant) de joystick verbeteren en snel een nieuwe firmware uitbrengen...
16 maart 2024
Nieuwe aanwinsten: Boxing (label variatie), China Syndrome, Dragster (label variatie), Frostbite, Kaboom, Laser Blast (label variatie), Sky Jinks (label variatie) en Tape Worm voor de 2600. Ook voor de 2600 Galaxian (2x label variaties) en Desert Falcon (label variatie) gedoneerd door Dennis Roos. Dank je wel Dennis! Voor de 8-bit home computers Topper van Romox en Qix van Atari. En niet in de laatste plaats de handleiding voor de Atari PC1 serie.
11 februari 2024
Weer heel veel dank aan Dennis Roos en Freddy Offenga voor het doneren van deze 38 Atari ST tijdschriften en de General Electric 8150 Atari/Commodore printer interface voor de TXP 1000 en TXP 8100 printers.
February 5th, 2024
Heel veel dank aan Godfried Cobben. Hij doneerde deze enorme verzameling Atari ST software en handleidingen. Dank je wel Godfried!
16 januari 2024
Nieuwe aanwinsten: Ik heb leuk kunnen ruilen met Gerrald Voerknecht. Het resultaat is dat de collectie 2600 spellen weer gegroeid is 🙂Dank je wel Gerrald!
12 januari 2024
Gelukkig Nieuwjaar!
Nieuwe aanwinsten: Elektra Gilde op cassette voor de Atari 8-bit (Dank je wel Dennis!), Berzerk Enhanced Edition voor de 2600(+), Atari sleutelhanger, Atari mini-joystick en een stapeltje Nederlandse Portfolio papierwerk en software, een leuke donatie van Henk Heijnen. Dank je wel Henk!
20 december 2023
Prettige feestdagen!
Dit keer een klein aantal aanwinsten. Retroradionics joystick (Dank aan de HCC Commodore groep), Abbuc Magazine 155 en de Maxflash USB Cartridge (Atari 8-bit) met extra adapters voor Atari 2600, 5200 en 7800 cartridges. Atarimuseum.nl is nu ook in staat Atari cartridges te preserveren 😉
2 december 2023
Nieuwe aanwinsten: Choplifter cartridge (XEGS versie) en Rotor II voor de Atari 8-bit home computers. Octopus en King Kong voor de Atari 2600 en 4 SillyVenture kalenders, die gedoneerd zijn door Freddy Offenga.
23 november 2023
Nieuwe aanwinsten: Austra.base, Austro.text, Atari Schreiber (disk) en Startexter handleiding voor de Atari 8-bit home computers (dank je Walter!). Ook nieuw: Delta Drawing, Centipede cartridge met bruin label, verschillende Atari magazines en Voodoo Castle gedoneerd door Freddy Offenga (dank je Freddy!en de A8 Picocard gedoneerd door Dennis Roos (dank je Dennis!) ook voor de Atari 8-bit home computers. En tenslotte Basketball en Miniature Golf voor de Atari 2600.
November 6th, 2023
Nieuwe aanwinsten: Dreidimensionale Grafik op diskette voor de Atari 8-bit computers en een Funko Pop Pac-Man figuur. Beiden zijn gedoneerd door André Huijts, dank je wel André! De originele jaren 80 Atari sporttas en het boek "Het 3-d grafiekboek voor de Atari ST" gedoneerd door Freddy Offenga, nogmaals dank Freddy! Ook nieuw: Abbuc Magazine Silly Venture editie, Atari 50 steelbook uitgave voor de Nintendo Switch en Gorf (UK uitgave), 128 in 1 en 160 in 1 voor de Atari 2600. Als laatste: ik heb voor mijzelf een Bruce Lee Return of Fury cartridge gemaakt.
October 20th, 2023
Tijdens een lekkere vakantie in Spanje heb ik voor mijzelf een paar leuke souvenirs gekocht 😄 Een aantal hele leuke Atari mokken, Pac Man artikelen en de Space Invaders Tiny Arcade. Nieuwe aanwinsten: Dig Dug voor de Atari 5200 (bedankt Billy!), Abbuc Magazine 154 en Abbuc Sondermagazine 53.
8 oktober 2023
Nieuwe aanwinsten: Een bijzondere Atari 800 PAL, Atari 810 disk-drive en toebehoren. Deze artikelen werden gebruikt door Hans Tonino, directeur van Record Service Benelux en hun Atari divisie in Breda. In het begin van de jaren 80 was Record Service Benelux de officiële Atari entiteit in Nederland, voordat Atari (Internation) Benelux bv werd opgericht. Deze artikelen werden verzonden in hun originele dealer dozen vanuit de Verenigde Staten naar Record Service Duitsland en vanuit daar verzonden naar Nederland. Deze artikelen zijn op leenbasis beschikbaar gesteld door Dennis Roos. Dank je wel Dennis!
3 oktober 2023
Nieuwe aanwinsten: Een 2600 Darth Vader die gemaakt is in Ierland voor de Franse markt. Deze 2600 gebruikt het Secam tv-signaal en kan daardoor slechts 8 kleuren weergeven. Dus Pitfall ziet er raar uit 🙂 . Ook nieuw: weer een 2600 junior kloon met 128 ingebouwde spellen en een stapeltje Amerikaanse en Franse handleidingen van CBS spellen, de Franse handleiding voor Dos 2.5 (met sticker) en een Franse Atari 8-bit software catalogus.
21 augustus 2023
Nieuwe aanwinsten: Weer dank aan Robert Sprokholt voor het doneren van een mooie stapel tijdschriften (de twee rechter rijen). Ook nieuw: nog een grote stapel Nederlandse en Duitse Atari ST tijdschriften, Mission Genocide voor de Atari ST, Realsports Soccer voor de 2600 en een aantal leuke Pac-Man figuren (voor de Nederlanders: ze zijn te koop bij Wibra). Dank aan Dennis Roos voor het doneren van Blinky 😉
6 agustus 2023
Nieuwe aanwinsten:  Dank aan Robert Sprokholt omdat hij aan mij zijn 520ST+ (officiële uitgave met 1 mb ram) heeft verkocht voor een redelijke prijs en daarnaast heel veel papierwerk, te zien op deze foto, heeft gedoneerd. Ook nieuw: Axis Assasin en D-Bug op diskette voor de Atari 8-bit serie, Pac-Kong, Air Wolf, Lock 'n' Chase en Die hungrigen Frösche voor de Atari 2600, Graalbase voor de Atari ST, meerdere Franse ST handleidingen, ABBUC magazine 153 en ik heb zelf een cartridge gemaakt van International Karate RCX voor de Atari 8-bit. Daarnaast zijn meerdere Nederlandse en Belgische documenten gescand en ge-upload naar het Atari Benelux Archief.

Na een retrobrite-behandeling ziet de Atari 520ST+ er nu zo uit 🙂
23 juli 2023
Nieuwe aanwinsten: Mijn goede vriend Steve Green stuurde een grote doos met geweldige spullen. Dank je wel Steve! Hij stuurde o.a. een PAL (UK) heavy sixer Atari 2600, de Sears Video Arcade één en twee, de Systema TV Boy 2, Bugs en California Games voor de 2600, een enorme stapel 2600 catalogi, de doos van een Atari rekenmachine (De rekenmachine zat al in de collectie, dus nu is die compleet), de Best Electronics catalogus, Gauntlet II poster, een nummer van Atari Connection magazine en meerdere nummers van de Engelse Atari Owners Club.
7 juni 2023
Nieuwe aanwinsten: grote dank aan Hilko uit Kampen. Hij doneerde zijn originele Atari sweatshirt, die hij gewonnen heeft in de jaren negentig tijdens de Klax wedstrijd van het kinderprogramma Telekids. Ook nieuw: River Raid en K-razy shoot out op cartridge voor de Atari 8-bit, het Atari 50 themanummer van Retro Gamer inclusief de Atari 50 kalender, Missile Command en Adventure notitieboeken, Club Drive voor de Atari jaguar en ik heb een Bunny Hop cartridge en doos gemaak :-)
9 juni 2023
Nieuwe aanwinsten: Double Pack 2 met de spellen Space Wars en Dreadnought van Red Rat Software. Dit is een hele zeldzame cassette voor de Atari 8-bit. Ook nieuw: SIO loopback plug en Joystick loop voor de Supersalt cartridge (Bedankt Dennis Roos), Space Invaders T-shirt, Outline party T-shirt (Bedankt F#ready), Retro Gamer Atari 50 nummer met Atari kalender en 10 Atari ST spellen in doos. Deze zijn: 5 Intelligent Strategy Games, 10 Megahits vol. 3, Arcade Hits 5, D-Day, Fun Radio, Goal, Heimdall, Special Forces, Wizkid en Wrestle Mania.
24 mei 2923
Nieuwe aanwinten Double Dunk, Maze Craze en Hangman voor de Atari 2600. Ook nieuw: River raid Atari 8-bit tape van een onbekende Italiaanse uitgever, Programmi per Atari 130XE Atari 8-bit tape en de handleidingen van Basketball en Bowling. De Nederlandse versies van deze handleidingen worden binnenkort geupload op onze website.
26 april 2023
Nieuwe aanwinsten: Dankjewel aan Dennis Roos voor het doneren van het Atari Invasion jack en een hele grote dankjewel aan André Motzkus voor het drukken en toezenden van het nieuwe Atari Jaguar boek "Clipped Claws"! (download het boek hier: https://archive.org/details/clipped-claws/mode/2up).  Ook nieuw: Midnight Magic en Moonsweeper voor de 2600, ABBUC Magazine 152 en de Nederlandse handleidingen van Casino en Realsports Football. Last but not least 3 Italiaanse "semi-legale" Atari 8-bit cassette uitgaves: Blade Runner (= Time Runner), Braccio (=Popeye) en Swash! (=Snokie). Het Atari Online Benelux Archief is ook geupdate. Meer dan 40 cover scans, meerdere magazines en handleidingen zijn toegevoegd en ook de Atari Benelux Historie overzicht is vernieuwd! Bezoek atarimuseum.nl nu!
April 5th, 2023
Nieuwe aanwinsten: Mean 18 voor de Atari 7800, Dragster voor de Atari 2600, de originele Atari Club pin die werd gegeven aan nieuwe leden van de Atari Club en een leuke Pac man lamp met geluidseffecten. Ook nieuw: een mooi stapeltje Atari Benelux handleidingen. Deze handleidingen zijn reeds ingescand en geupload naar onze Atarimuseum website.

23 maart 2023
Heel veel dank aan Peter van Hulten voor het doneren van een grote stapel Atari ST Nieuws kranten. Atari ST Nieuws was een van de grootste Atari ST tijdschriften in Nederland en werd uitgegeven als krant. Dit was ook de reden waarom veel van deze bladen werden weggegooid. Dus heel veel dank aan Peter dat hij ze bewaard én gedoneerd heeft!
23 februari 2023
Heel veel dank aan Vlad Micu omdat ik een grote bundel Atari ST-spullen van hem mocht kopen en hij wat extra spullen heeft gedoneerd. Dus nieuw in de collectie zijn: Signum! 1, Tempus, Prof. Video Digitizer, Low-Cost Key, PC/Intercom, ST-Toolbox, Multi-Hardcopy, Robtek Realtime Clock, Textomat, Math Word Problems, ST protector en een mooi stel handleidingen en magazine diskettes. Allemaal voor de Atari ST-serie. Ook een dankjewel aan F#ready en Dennis Roos voor het doneren van de Atari 2600 Plus Cart en de boeken Werken met Cubase deel 1 en Basicode 3.
February 19th, 2023
Again a very veel dank aan Steve Green. He helped me acquiring these items and he donated the last XC12 box I was missing in my collection and his CX-55 VCS Cartridge adapter! Besides the adapter these items are new in the collection too: Astra Chase, Baja Buggies, Planet Miners and Word Hanger on cassette tape for Atari 8-bit home computers and Blasteroids, Fusion, Powerdrome and Hacker for Atari 16-bit computers.
February 12th, 2023
Dutch: Speciale dank aan Janneke Bergmans en Boy Teulings voor het doneren van de Atari SLM 804 laser printer. Deze printer was in het bezit van en werd veelvuldig gebruikt door kunstenaar Raoul Teulings (04-04-1959 / 02-04-2010). Hartelijk dank voor het schenken van deze bijzondere printer aan atarimuseum.nl
English: Special thanks aan Janneke Bergmans en Boy Teulings for donating the Atari SLM 804 laser printer. This printer was owned and frequently used by artist Raoul Teulings (04-04-1959 / 04-02-2010). Thank you very much for donating this special printer to atarimuseum.nl
February 4th, 2023
Dankjewel aan Martin Panhuis for selling some games to me at very low prices and also donating a number of them. So new in the collection are: Spy vs. Spy Trilogy, Zaxxon (tape and disk), Theatre Europe, Encounter, Dimension X, Spy vs. Spy 3 and Raid over Moscow. All for Atari 8-bit home computers.
January 19th, 2023
A very big hele grote dankjewel aan Carsten Strotmann for donating a very nice Atari T-shirt and the prototype of Abbuc’s SIO2USB/USB Cartridge. Also a very big hele grote dankjewel aan Ronald Holthuizen en F#ready for giving me the opportunity to acquire the Black Box, F-15 Strike Eagle, Eternal Dagger, Blockade, Atari Aces, Source Code for Eastern Front, 2 books and some Page 6 PD disks for the Atari 8-bit, the Triple Mouse by Genius for the Atari ST, 5 Atari Lynx boxes (to put in my loose cartridges) and some very interesting US catalogs. I also want to thank Robbert Jansen for supplying scans of the Dutch 2600 manual of Concentration (Hunt & score) and the French (Belgium) manual for the 2600. Both documents are now available in the Benelux Archive on my website. Also new: the original manual of the French game Des Chiffres et des Lettres and another 2600jr Clone made by Screen Search.
December 21st, 2022
Happy holidays everyone! Is this a XF551? No it is the PC-version, the PCF554! Also new in the collection: Baseball, Kung-Fu Master and Mean 18 for the 7800. Two 80s audio cassettes about the story of the game Final Legacy, Atari Info listings 2 tape and Spy vs. Spy Dutch Aackosoft release for the Atari 8-bit computers and the latest Abbuc Magazine (issue 151).
November 24th, 2022
This time something really special! An Atari bike! Atari’s European Manager Alwin Stumpf organized a team building weekend in Germany for all local European managers in the late eighties. On the agenda was a.o. a mountain bike ride in the country. Every local country manager received a specially made mountain bike and they got to take them home. Dutch Atari manager Ruud gave his bike to his sister Rian and she donated it to the museum. Dankjewel Rian en Ruud for this very special item! More pictures of this bike can be found hier.
November 5th, 2022
New additions: this time a very nice lot of rare games. Mean 18 for the Atari ST, Racing Destruction Set and One on one for the Atari 8-bit (een dankjewel aan Freddy O. for a this nice trade). The Count, Savage Island Part II, Mystery Fun House and Agent 0815/Nasenjack for the Atari 8-bit (een dankjewel aan Andreas for donating these). Masic for the Atari 8-bit, and finally a large set of software released by Atari Germany for the Atari 8-bit.
October 27th, 2022
Nieuwe aanwinsten: Questprobe: The Incredible Hulk by Green Valley Publishing for the Atari 8-bit, 2 American Jaguar game flyers, Atari 2600 portable by Blaze and issue 150 of Abbuc Magazine.
October 9th, 2022
Heel veel dank aan John Maris as he gave me the opportunity to buy the last bits of his personal collection! Picture one: A huge load of (mainly Polish) Atari 8-bit software. Picture two: Johns personal 1050 fitted with an original Super Speedy, 3 books and 2 items I found myself: another 2600jr clone with 96 games built-in and the very rare Dutch income tax help program for the Atari 8-bit: Aackotax 1984. I already created a working dump of this tape and it will be supplied to the various preservation projects out there.

September 5th, 2022
Another veel dank to my friend Steve Green for donating Stock Analysis (still sealed!) and the first edition of British Heritage Jigsaw Puzzles in the carton box. Both for the Atari 8-bit home computers.  Also new: Bridge by Activision for the Atari 2600.
August 17th, 2022
New additions to the collection: Another “bootleg” 2600 darth vader (PAL), this time called “Video Game System”‘ with 256 games built-in. Also new: an original 80s Atari Ms. Pac-man sticker, the manual of the Parker Q-Bert cartridge (thanks Nir!) and the cartridges Millipede and Eastern Front. (both are in my collection already, but these are different housing/label variations)

July 30th, 2022
New additions to the collection: The Atari CX-22 Trak-ball (thanks Dennis!), a homebrew cartridge of Montezuma’s Revenge and part 10 of the Hebrew Atari books series (thanks Nir!) and issue 149 of Abbuc Magazine.

June 15th, 2022
New additions to the collection: A very veel dank aan Tijl Prinssen for donating the fantastic and original Ms. Pac Man display. Also a very veel dank aan Robbert Jansen for donating 2 issues of the Dutch Atari Club News magazine. New games in the collection: Desmonds Dungeon (Dutch Aackosoft release) and LA Swat & Panther (2 on 1 disk by Mastertronic) for Atari 8-bit home computers. And new additions for the 2600: Spaider fight and Autolaw (Pirate Taiwanese carts) and Night Stalker (Telegames).

June 8th, 2022
New additions to the collection: Abbuc Magazin 148 and Advanced Destroyer Simulator, Backlash, Gato, Starglider, Starglider 2, Summer Olympiad and Xor for the Atari ST.

May 29th, 2022
New additions to the collection: The original Mega Magazine banner, which was used at many meetings in the 90s, and Neptune’s Daughter on tape. Both were donated by F#ready, thanks! Also new: 6 French Lynx pins and Othello, Math Grand Prix and Basic programming for the 2600.


May 7th, 2022
New additions to the collection: Atari ST Dust cover (thank you Anthony Williams for donating!), I.P.E.S. (thank you Dirk Tröger for donating!), Logic Levels (sealed!), StarTexter, Tari-talk and Enigmatix for Atari 8-bit, Kid Gloves, Advanced Rugby Simulator and 1st Division Manager for Atari ST, Atari Entertainment Magazine, Retro Gaming book, Atari Game Over DVD, Marine Wars for Atari 2600 and a brand new Atari Loot Box. Thanks to Steve Green for helping me acquiring items from the UK.

April 1st, 2022
New in the collection: A nice lot of eighties paperwork. A.o. Revision 2 of the Dutch Missile Command manual (2600), Dutch Master Game Score Boek (2600), Connaitre le basic Atari (French book for 8-bit), Dutch Atari Club Magazine vol.4 issue 1, various warranty cards and third party catalogs (2600).
March 18th, 2022

New in the collection: Bad Company, The Bard’s Tale, Chess, Falcon (French), Falcon Mission 1 (French), Falcon Mission 2 (French), Gunship (French), Star Flight and Warhead for Atari ST. Also new: Atari Flashback vol.1 by Atgames.

March 10th, 2022
New in the collection: Buddelmax (Mr. Dig), Pinguin (Pengon) and Tutti Frutti by German publisher Quelle Soft for Atari 8-bit computers. Also new this nice Atari jacket and Tales of Dragons and Cavemen for Atari 8-bit.

March 2nd, 2022
New in the collection: ADI Application Anglais 5eme and 6eme, Epic, F29 Retaliator, Falcon Mission 2, Ogre, International Soccer, Robocop 3, Italy 1990 (French box), PowerMonger, Hard Drivin’ and World Cup Soccer Italia ’90 for the Atari ST.

February 20th, 2022
Heel big thank you to Frans Tromp for donating everything you can see in the picture! A.o. dozens of original disks, all issues of Dutch ST-Magazine and a Cumana 5.25 insch disk-drive. Thank you Frans!

February 15th, 2022
New additions to the collection: A lot of Dutch and Flemish (Belgium) Atari publications from the early eighties. All these publications have been scanned and are available in the online Atari Benelux Archive now. Also new, this unique Atari Lynx watch, official merchandise from the nineties.

January 18th, 2022
New additions to the collection: R-Bert and Worms by Italian company Wizardsoft (these are illegal Italian releases from the 80’s), Abbuc Magazine 147 and the very weird French Atari branded “Simulation Pack” which contains a flight stick and 3 Microprose games on disk. Which French Atari collector can tell me more about this weird release?

January 6th, 2022
Happy new year to everyone! A very big thank you to Lech Bakhuizen V.d. Brink for donating this huge amount of Atari Benelux and Atari Germany flyers. Scans of the benelux flyers will be added to atarimuseum.nl soon! The German flyers will be added to atarimuseum.de soon too 🙂

December 21st, 2021
A very fine Christmas present: The Japanese Atari 2800 console! The Atari 2600 was rebranded for Japan in the 80’s. Sadly it was not a succes. Also new: some very nice original Atari stickers. And a veel dank aan Anand Sewrajsing for donating World Cup Manager on disk for Atari 8-bit, the Dutch book “Strategische spellen voor de Atari 600XL, 800XL en 130XE” and the Dutch/French (Belgium) manual of Tic Tac Toe for Atari 8-bit!

November 19th, 2021
A very big thank you to Anja Verheij-Brobbel for donating 6 unique original Atari Posters. 4 of them are made by Atari Benelux and are in Dutch and French (Belgium). Thank you Anja!!

November 14th, 2021
New additions to the collection: Atari Lab Starter Set. This is the way this software was release in France, so with French stickers on the packaging. Also new: Abbuc Magazin 146 and a veel dank aan Marc Brings for sending me his Prince of Persia cartridge stickers!

November 3rd, 2021
New additions to the collection: Atari 8-bit CXL4019 in store demo cartridge, Centipede in big box (PC/Hasbro) and my self designed and made packaging for Prince of Persia on disk and cartridge for Atari 8-bit computers.

October 3rd, 2021
New additions to the collection: This time a large set of German publisher AMC Verlag. Herbert, Herbert II, Zielpunkt 0 Grad Nord, Spider/Snap II, Pyramidos, A Hackers Night, Parsec XL, Prinstar II 24, Printstar II, Pungoland (& construction set), Jinks, Happy Set 4, Happy Set 5 and Ball Cracker. All on disk for the Atari 8-bit home computers.

September 18th, 2021
New additions: Picture 1: A big hele grote dankjewel again to my good friend Steve Green. He donated Word Race and Temple of Apshai on disk for Atari 8-bit computers. Also new Abbuc Magazin nr. 145, Language disk French Benelux(!) and Cle de Sol for Atari ST computers. Picture 2: Das grosse Signum 2 Buch, Das grosse Calamus Buch, Scheiben Kleister II and Werken met Signum en Signum 2 books for Atari ST. Calamus, That’s Write, various Papyrus releases and various Signum! releases for Atari ST.

September 12th, 2021
This time some hardware. On the top left side the Atari 800XL with SECAM output (a.o. French market, take a look at the different monitor connector), on the top right side the Atari 800XL with PAL output for the French market.This one was released before the SECAM version, that is why there is a warning sticker in French. Besides these computers another Phonemark Data Recorder model for the East European market: the XL12 and the Supersalt cartridge that can be used with the Supersalt interface to test the Atari 8-bit home computers.

August 7th, 2021
New additions: Animation Station by Suncom, French cartridge Des Chiffres et des Lettres,  Homepak and Synchron for Atari 8-bit computers. Also new an original Atari Computer banner (in the background).

July 20th, 2021
Een hele grote dankjewel again to Steve Green. He donated the sealed box copy of Klax for the 2600 and the remarkable detailed rubber keychain of the Atari 800XL. Alsonew: Threshold and Gulf Strike on disk and Zorro/Heavy Metal and Labirinto on tape (both are semi legal Italian releases!).

July 6th, 2021
Another big thank you to John Maris. He donated his last box full of Atari goodies! In this lot there a lot of loose disks and manuals/covers for stuff he already donated. So I was able to complete a lot of titles. Besides those, he donated a large stock of spare parts too.

June 11th, 2021
A big lot of additions this time. Picture 1: Atari 410 Program recorder, Atari Sound & Graphics and The Atari Assembler books. Hyperdraw, Batman The Movie and 520ST Discovery Xtra pack for ST. Twilight World (with different cover), The Wizard Akyrz, the APX version of Eastern Front, F-15 Strike Eagle, Text Wizard 1.3, Atari User Vol. 1 nr. 6, SS Achilles and Tank Commander for Atari 8-bit computers. Picture 2: A big thank you to Freddy Offenga for donating 3 issues of ST Magazine, Aackoboek for Atari 8-bit computers, Powerplay Magazine 12/88, Atari Magazin 1-3, issue 1 of the Dutch Lynx Club Magazine and 2 very nice boxes of original Atari Joysticks. Picture 3: Another big thank you to Steve Green for donating the disk version of Atari Smash Hits 3 for Atari 8-bit computers and a sealed copy of First Basic for Atari ST.

May 10th, 2021
Zong Retroperspektive Magazine, European Super Soccer on tape and Atari Computing issues 1, 3, 6 and 9 (thank you Andreas!). Choplifter on disk (thank you Robbert Jansen). Form generator Manual, First XLent Wordprocessor manual and Het geïllustreerde computer woordenboek (thank you Jody Aben) and I bought 6 Issues of Compute Magazine and received Abbuc Magazin 144.

April 7th, 2021
A very big thank you to Dennis Roos for donating a very big box full with binders with loads of manuals, technical documents, original flyers and even 2 issue of the Dutch Atari ST Nieuws newspaper. We started scanning the material and already some documents have been added to the Atari Benelux online archive. For example the Dutch manual of Calendar and appointments (ST) and issues 8 and 9 of the Dutch technical newsletter.

March, 7th, 2021
New additions to the collection: Zong Classics 1, 3, 4 and 5 on disk for Atari 8-bit computers and a load of official (NOS) Atari merchandising.

February, 17th, 2021
New additions to the collection: Pac-Man statue, Atari mini-arcade, Jaglink and the Polish LK Avalon release of Cavernia and Up ‘n Down bot on cassette tape for Atari 8-bit.

January 16th, 2021
New additions to the collection: Abbuc Magazin 143, BPAUG PD disk nr. 6, for Atari 8-bit. Dos-shell, (260ST) Tos system disk, Language disk, advanced harddisk utilities, ACN PD disk 151 and PC Format disk 37 for Atari ST. Robotron 2084 by Atarisoft for BBC-B/Acorn Electron.

January 13th, 2021
Nieuwe aanwinsten: grote dank aan Govert for donating this Atari 260ST set with Megafile 30, SF354, cumana disk drive and SM1224 monitor. The set also includes some Dutch manuals that are not available yet in Atarimuseums Benelux online archive. The scans of these manuals will be available soon! This is the FIRST 260ST in the collection 🙂 Thank you Govert for your generous donation!

December 29th, 2020
New additions to the collection: the first 2 issues of ST Magazine and issues 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 and 27 of STart Magazine.

December 13th, 2020
New additions to the collection: This time a nice mixed bag. For the 2600: Circus, Gunslinger, Target Fun (and a label variant), basketball, Venture, Ice Hockey and Stampede. For the 5200: Kangaroo, Realsports Baseball and Realsports Football. For the Atari ST: Arcade Fruit Machine (Thanks Steve!), Rock ‘n Roll and Skweek. And for the Atari 8-bit homecomputers: Atari Proofreader, Spiderman, Viewterm and Wargames (Thanks Steve!).

November 20th, 2020
New additions to the collection: Null Grad Nord KE-Soft 1991 rerelease and Arcade Fruit machine, Blinky’s Scary School, Phantom, Stack Up and Zybex rereleases on disk by KE-Soft.

November 1st, 2020
New additions to the collection: Smash Hits 6 and Starquake on disk for Atari 8-bit. A veel dank aan Andreas for donating Conflict in Vietnam (disk, sealed!), Airstrike (cass), Journey to the planet (cass) and Quarxon (cass) for Atari 8-bit. And a veel you to Dave de Dertiende for donating Pac Man LCD game and Compute-a-dice.

October 8th. 2020
Heel veel dank aan Marceau Mallard! He sent me part 3 of the French version of An Invitation to Programming. Take a look at the site and FB group of Marceau: www.atarinside.com en facebook.com/Atarinside. Also new: Jack Nicklaus Golf, Tusker (Atari ST), Abbuc Magazin 142 and Abbuc Sonder Magazin 52.

September 25th, 2020
New additions to the collection: Picture 1: A dank to my good friend Steve Green! He sent me: A.CE., Word Olympics, Hyperblast and Duellin’ Droid by English Software on cassette tape for Atari 8-bit, the very rare disk of Attack at EP-CYG-4 for Atari 8-bit and International Soccer Challenge and Deathtrap for Atari ST. Picture 2: Realsports Football and Eastern Front on cartridge in small rerelease packaging, International Karate, Tapper, Beach Head, Beach Head 2 and Boulderdash 2 on disk for Atari 8-bit. A Taiwanese release of Football for the 2600 and Jack Nicklaus Golf and Tusker for the Atari ST series.

August 1st, 2020
Een hele grote dankjewel aan Dennis Roos for donating Little Devil by Red Rat on cassette, Qix by Atari on cartridge and Ace of Aces (sadly the disk is missing) by US Gold for Atari 8-bit. Also a big hele grote dankjewel aan Claudio and Dan for donating Chop Suey, Imagic 1-2-3, Gun Fight/Seawolf and Transylvania all on disk for Atari 8-bit. And I bought myself: World Class Fussball/Soccer for Atari Lynx, Yoko Game Copier for Atari 2600 and MS Copy 1050 version, Fantastic Soccer, Mountain Bike Racer and Soundtracker (last 3 are the ANG Software releases) for Atari 8-bit.

July 23rd, 2020
A very big hele grote dankjewel aan Maarten van Dam. He donated this huge lot of Atari ST/STE/PC spares! Thank you Maarten!

July 19th, 2020
New additions to the collection: Only 2 this time, but I am very happy with Black Lamp! Now the atarimuseum.nl collection includes ALL Atari UK releases 🙂 A picture of the complete Atari UK collection will follow soon, as some of the titles are temporarily in possession of the a8preservation project. Also new: Lancelot on 3 cassette tapes! Thank you very much Andreas!

July 6th, 2020
This time a huge number of items! Thanks to Steve Green for helping me getting these and donating some of the items! PICTURE 1: An original Atari sports bag. These bags were made for the Soccer 6 tournament in the UK in 1983.
PICTURE 2: Atari 8-bit software: Shattered Alliance (disk), Atariwriter (cart), Lords of Karma (disk), Nautilus (disk), Protector (disk), Smart Art (tape), Koronis Rift (Activision UK disk), Baja Buggies (disk) and Zork III (disk).
PICTURE 3: Atari 8-bit games: PlatterMania (cart), Astro Chase (cart), Ghost Encounters (tape), Pinball Construction Set (Ariolasoft UK, disk), Racing Destruction Set (Ariolasoft UK, disk), Computer Chess / European capitals (Atari UK tape), Theatre Europe (disk), Hacker (Activision UK disk), Java Jim (tape), Cassette 50 (tape) and Carnival Massacre (cart).
PICTURE 4: Berzerk for the 5200, Pole Position by Atarisoft for the BBC computer and the Phonemark PM-4401A Data Recorder for Atari 8-bit. I have seen many (many!) variants of this model, but this is the first one I found with a built-in power supply. So this recorder does not draw power from the computer!
And finally PICTURE 5: Atari ST software: Pro Tennis Tour, James Pond, Fun School 2, Word Writer ST, Manchester United, Batman The Caped Crusader, International Ninja Rabbits, Trivial Pursuit, Outlaw, Sorcery and President Elect.

June 13th, 2020
New additions to the collection: Voyager I, Forms, Ultimate Renumber Utility, Salmon Run, Danger Ranger (Microdeal tape), Mig Alley Ace, A Day at the races, Tomahawk, Decision Maker, Solitaire and Mercenary German version! Thank you Andreas! And the book Exploring Adventures on the Atari 48k. Thank you Ivo!

April 25th, 2020
I did a nice trade with Andreas, thank you! New in the collection: 5 Italian Lindasoft games: Acrobata, Grand Prix, Operazione Tuono, Parsifal and Space Hero. And Jump Jet by Anirog in German packaging. All games on tape for Atari 8-bit.

April 15th, 2020
A very big thank you to Dennis Roos! He donated 28 issues of Zong Magazine, Dutch Atari Koerier Magazine issue January 1989, SAG PD catalogue that was issued at the Dutch Atari Show in 1987 and the disk compilation “Tamibi” on disk for Atari 8-bit computers.

April 9th, 2020
I was able to buy the original releases of Galaxian and Pole Position (thanks Martin!). Ofcourse these two games are already in the collection, but those are the rereleases made in 1986 and 1987. Also new 2 rare Courbois tapes for the 16k machines (thanks Vincent!) numbers 603 and 604. Both tapes are dumped by me and available online.

April 6th, 2020
New additions to the collection: Boulder Dash Dutch release by Aackosoft on cassette tape, Four Star Compilation Volume 1 by Red Rat on cassette tape. Portfolio Club Deutschland software CD and Finance Card by Dip (portfolio card) for Atari Portfolio.

March 15th, 2020
A big thank you to André Huijts. He donated a Portfolio Serial Interface and 5 issues of the Dutch Portfolio Club magazine!

February 2nd, 2020
Another big thank you to Andreas! He sent me these tapes for Atari 8-bit computers: Aliencounter / Face Flash, Golf Classic / Compubar, Battling Bugs / Concentration, Gulp / Arrow Graphics, Atari Computing Issue 10 and the inlay for the US Gold release of Snokie. So I can put my loose Snokie tape finally in its original packaging 🙂 Thank you Andreas!

December 29th, 2019
Probably the last additions to the collection in 2019  Magic Window, Snokie (US Gold release) and Spy’s Demise/The Spy Strikes Back. All on tape for the Atari 8-bit computers. Thank you Steve!

December 1st, 2019
New additions to the collection: The last box of John had another big surprise. A new old stock Atari XF551 in box! And also a big lot of (mainly) German disk magazine. Another mega thank you to John Maris!

November 26th, 2019
New additions to the collection: I did a nice trade with Steve Green, who also gave me some early christmas presents. Thanks Steve! For the Atari 8-bit, a.o. Jet Set Willy tape, a big stack of Synpase disks, a big stack of Tiger Developments disks, some Atari UK leaflets and Missile Command in Japanese Atari 2800 packaging! We also bought some stuff together so I got this nice 1050 boxed.

November 13th, 2019
New additions to the collection: Another big thank you to John Maris! He donated a big box with Atari books and general books. I am very happy to add these box to my collection. Thank you John!

November 9th, 2019
New additions to the collection: A big thank you to Andreas Koch again. He sent me: 2 different US Gold releases of F-15 Strike Eagle, Fight Night, Jet Boot Jack, Realsports Football (87 Taiwan release), Flying Ace and Emerald Isle on tape for Atari 8-bit computers. He also sent me the manual for the US Gold release of Warriors of Ras. Thank you Andreas!

October 22nd, 2019
New additions to the collection: a mega thank you aan John Maris for donating 2 big boxes of his personal collection! In the picture the contents of box 1. It is way too many to list them all, but some highlights: A Ramcart, Polish bootleg of Mac65 on cart, a big stack of ABBUC disks, Mantix (APX), Bubble Zone (KE Soft release), Sourcgen, Disk Master (CDI Germany), Carillon Printer (CDI Germany), Directory Master (CDI Germany), Splash (Ulf Pertersen/LDS), Speed Ace (Micro Discount release), Pokey’s Magazine 56, XL-Art (Klaus Peters), Screendump II (Klaus Peters), The Brundles Editor (KE Soft), Mac/65 Toolkit disk (Fine Tooned Engineering), a stack of manuals, The Picture Thief II (unreleased utility by JomaWare) and loads more! All for Atari 8-bit! Thanks again John!

October 20th, 2019
New additions to the collection: A big thank you to Dan (Farb at AtariAge) for getting me these tapes at Silly Venture 2019  Starkstrom Seestern (German edition of Electric Starfish), Kampf dem Ungeziefer (German edition of Bug Off) and Smash Hits 5 all on tape  Also new: The Chinnyvision 2020 Calendar!

October 9th, 2019
A very big thank you to Steve Green! He sent me: Boulderdash (Mirrorsoft release), Kennedy Approach on tape for Atari 8-bit. Steve Davis Snooker (Blue Ribbon release) on disk for Atari 8-bit. Ninja Gaiden for Atari Lynx. Atari Family Computing packs, Discovery pack, 1st Word (The ST Club release) and Teenage Mutant Hero Turtles for Atari ST. Also for the ST the UK ST Manual and the UK ST Basic Quick Reference Guide.

And also new: Ugly Atari sweatshirt from primark and the newest ABBUC Magazine.

September 10th, 2019
New additions to the collection: 6 a-side soccer UK program guide (sponsored by Atari) donated by Steve Green, CA12 datarecorder fitted with KSO Turbo 2000 (attaches also to the joystick port!) donated by Nir Dary and the new Atari Projects book by Jason Moore.

August 8th, 2019
New additions to the collection: A big thank you to Andreas Koch for donating these 5 great Avalon Hill games on tape for the Atari 8-bit.

August 7th, 2019
New additions to the collection: Picture 1: I did a nice trade with Steve Green and received: Reversi II (APX), Protector on UK Entertainment card and Sargon III for Atari 8-bit plus a lot of loose Atari ST disks. Picture 2: items I bought myself: Star Raiders with touchpad, Video Checkers, Summer Games, Slot racers and Double Dunk for the 2600. Plus Desmond’s Dungeons (Creative Sparks release) for Atari 8-bit. Picture 3: I bought a new Mini Super Speedy for my 1050 and I received Five card draw poker for Atari 8-bit from Andreas! Thanks!

July 24th, 2019
Nieuwe aanwinsten: Van auteur Tom Lenting heb ik dit boek gekregen over de geschiedenis van de Nederlandse Gamegeschiedenis. Een erg leuk en informatief boek met aandacht voor bekende Nederlandse ontwikkellaars. Ook de retroscene wordt niet vergeten  Meer info hier.

New additions to the collection: I received the book of The History of Games of the Netherlands from author Tom Lenting. This book is the first book of its kind published in the Dutch language. More information about this book can be found hier.

July 20th, 2019
New additions to the collection: Battalion Commander (US Gold tape), Kingdom, Blackjack, Cavernia, Nucleus and Thunderox. Thank you Andreas! And I bought the rare Aackosoft tape release of Astro Chase.

July 7th, 2019
New additions to the collection: A very nice big stack of Dutch Atari ST Magazines.

June 29th, 2019
New additions to the collection: Savage Pond (Starcade release), Der Leise Tod and Whirlinurd. All on disk. A big tank you to Advfan and Farb for donating these!

June 16th, 2019
New additions to the collection: Change, Galactic Chase, Geografia Polski, Hotel, Jumpman, Klatwa, Magia Kryszalu, Outris, Riot, Samurai’s Game, Ship, Slotmachine, Speed Run, Spy vs. Spy 2, Stack Up (LK Avalon release), Super Fortuna, The Convicts, The Last Guardian (LK Avalon release) and Turbican on cassette tape and Transdisk IV on disk. Thank you very much Andreas!

May 17th, 2019
New additions to the collection: Fight Night (pal), Midnight Mutants (pal), Xevious (pal) for the 7800. Pole Position for the 5200. Thanks to Steve Green for this nice swap! Also new in the collection: Scrabble Deluxe and cards for the Atari ST.

April 20th, 2019
New additions to the collection: Knight Orc, Chennault’s Flying Tigers, Mickey in the great outdoors, Principles of Accounting, The Goonies (German cover!) and Cloak of Death. All on cassette tape and generiously donated by Andreas Koch. Thank you Andreas! Also new: Abbuc Magazine issue 136 and the yearly Abbuc gift: the game Another Pong on disk.

March 30th, 2019
A parcel arrived from Steve Green. He got me Talladega by Top Ten Hits, Gridrunner 1983 release by Llamasoft, The Time Machine by Paxman Promotions, Crazy Cobra by Illusion Software, Hat Trick for the 7800 (PAL) and a very nice Atari keychain. Thanks Steve!

March 11th, 2019
A very big thank you to Andreas Koch. He sent me these items: Boulder Dash Construction Kit, Zone X, Black Out, Die English Stunde 3, Gauntlet Deeper Dungeons, Spy vs Spy, the 4 screenshot cover version of Zybex, The Cracker (British mail order tape) and the German inlay for Four Great games 2 (which included Jet Set Willy in stead of Who Dares Wins 2!)

I was able to buy a large 8-bit lot from Nick Ouwendijk. Thank you Nick! The hardware still needs to be tested, but these items are added to the collection: Fred (ANG Software disk), Tobot/Bros, Arena 3000, Four great games 3, Ski-Weltcup, Nato Commander, Four Star Compilation 2, Players Zap Pack 1, Pokey-Abbuc Treffen, Atari Benelux Demo disk, Dutch manual for the happy and the book: “Things you can do with your Atari Computer”.

February 28th, 2019
New additions to the collection. Picture 1: A big thank you to Freddy Offenga. We did a nice trade. I received Rescue on Fractalus (disk), Pitfall (cart), James Bond 007 (cart) and an Atari Invasion t-shirt. Picture 2: Another nice trade with Steve Green, thanks Steve for Draconus (disk) and Aztec Challenge (tape). Picture 3: Another nice trade with Nir Dary. I received: Time Pilot (cart), Fast Eddie (cart), Head over Heals (ST disk), a stack of Dutch ST PD disks and the first Hebrew book in the collection! Thanks Nir! Picture 4: Rene de Bie donated these disks including specific Falcon software. Thank you very much Rene!

February 26th, 2019
Another parcel arrived from Andreas. Thanks to him these releases can be added to the collection: Bounty Bob Strikes Back by US Gold (tape), Midway Campaign by Avalon Hill (tape), Plastron by Harlequin (tape), Smash Hits 1 and 2 by English Software (tapes), Starblade by Electric Dreams (tape) and Winter Olympiad ’88 by Tynesoft (disk). Also a big thank you for the manuals and stickers.

February 24th, 2019
A very big thank you to Wim Brouwer. He donated this huge lot of ST hardware and software. The lot includes many Dutch Atari Benelux documents which will be uploaded to the Atari Benelux online archive soon!

February 7th, 2019
A big thank you again to Andreas Koch! Thanks to him I can add the folowing Atari 8-bit cassette tapes to the collection: Arena 3000, Boulderdash (Prism release), Tiger Attack, Juggles Rainbow, Rear Guard, Frogger (Sierravision release), Rosen’s Brigade, Knock Out Boxing (small cassette Midas release) and finally Druid! I was looking for that one for many years!

February 3rd, 2019
Another parcel from Steve arrived! This time with some very special Atari 8-bit tapes. Besides the Cosmi release of Caverns of Khafka the parcel contained the 2 releases of UK Company LBD Software. I found some dumps of them on the internet but no artwork! But Caves of Death is even more rare. I found absolutely no dump or any picture on the internet. I will start dumping these tapes soon to release them to the public.

January 27th, 2019
Many thanks to my buddy Steve Green. We did a nice trade. He got me Spot the Ball, Picnic Paranoia, Space Invaders (1980 cassette tape release!), The Pay Off, Software pack, 4 Page 6 PD disks and a very nice Primark Atari hoodie which was not available in The Netherlands.

January 20th, 2019
A big thank you again to Andreas! He sent me these great Atari 8-bit cassette tapes: Computer Orgel, Cygnus XI, Dunjonquest Temple of Apshai (1981 release), Dunjonquest Upper reaches of Apshai, Electric Starfish (Prism release), Escape from Doomworld (Red Rat release), Hickory Dickory (Thorn EMI ntsc version), River Rally (Red Rat release), Thorm EMI Compute 4 (ntsc version) and Up up and away (Bug Byte).

January 14th, 2019
New additions to the collection: Atari SM144 manual (multi langual), Atari Megafile manual (German), Gebruikers handboek Atari ST (Dutch), Atari SF354 manual (English) and a different version of the Dutch manual for the Atari 1040STF.

December 23rd, 2018
New additions to the collection: Dambusters, Dampfmaschine, Denk Mit!, Geld Gräber, Jumper, Jumpman, Golf/Bowling, Mathematics ‘o’ Level, Meltdown at Megalopolis, New Crown/Domino, Sammy the sea serpent, Super Gärtner, The E Factor and TKKG (thank you Andreas!), 1k Atascii Blaster (thank you Frederik Holst!) and Abbuc Magazin 135.
The 1k Atascii Blaster game tape is still available at: http://www.phobotron.de/1KAtasciiBlaster.html

December 10th, 2018
New additions to the collection: Happy Music manual (thanks Freddy!), Atari t-shirt (€ 7 at Primark), Advanced Programming Techniques book and Ghostbusters tape, Ufos/Blitschnell tape, Mr. Robot tape and Invasion tape (thanks Andreas!). The Invasion tape by Argus Press is very rare. Almost no information can be found on the net. We will dump this tape for the a8preservation project.

November 18th, 2018
New additions to the collection: Many thanks to Freddy Offenga who payed a visit yesterday! I received: 2 Atari caps and an Atari jacket. These items were bought by him at the Atari Messe in Germany in 1993. In the second picture: an aftermarket Atari bag and the Silly Venture energy drink 2018.

November 7th, 2018
Airline (German Ariolasoft game), Juggles House, Pengon (original Microdeal tape, not the Dixons release), Dog Daze and Gomoku. Thanks Andreas Koch!

October 27th, 2018
I did a very nice swap with Freddy Offenga 🙂 Thank you very much Freddy! For the Atari 8-bit: Pitstop (cart), Gateway to Apshai (cart), Peanut Butter Panic (cart), Jumpman Junior (cart), Alpha Shield (cart), Pacific Coast Highway (tape), Smash Hits 6 (tape), Monster Smash (tape), Ghostchaser (tape), For Apocalypse (tape), Montezuma’s Revenge (tape), Polar Pierre (tape), Caverns of Khafka (tape)and the Worm in Paradise (tape). Plus a Dutch Club catalogue and the Dutch manual of the home computer version of Ms. Pac Man.

Another big thank you to Andreas Koch! He has donated for the Atari 8-bit: Adventure Creator (cart), Diamonds, Krazy Kopter, Super Zaxxon, laura, Submarine Commander, Spy Hunter, Seeschlacht and Strippoker (cassette tapes).

A big thank you to Nir Dary for donating the Dutch software package of Calamus (Atari ST), a big thank you to Adam Russel for sending me the Dixons pack version of Special Delivery (Atari 8-bit) and a big thank you to Andre Huijts for getting me the Action! Reference Manual (Atari 8-bit).

September 7th, 2018
A very big hele grote dankjewel (again!) to Andreas Koch. Thanks to him, I can add these titles to the collection: Avalanche (APX), Attack of the Mutant Camels (Llamasoft budget release), Basil the great mouse detective (tape), Bug Attack (tape), Knock Out (Anco release), River Rally (Red rat tape) and the cassette tape version of Silicon Dreams.

August 10th, 2018
New additions to the collection (Thanks Vidar!): Conversational German (now the set of all conversational packages is complete!), Strippoker, Mailing list, First steps and Super Huey for the Atari 8-bit. Plus the last 5 issues published by Page 6 (now I only need nrs. 1,2,3,4 and 6).

July 30th, 2018
Another great parcel from Steve Green arrived today! The two 7800 cartridges in the picture I bought myself, but look what Steve sent me: 3 Atari calculators, the SLMC804 interface brand new in box (i had a loose one), a GFA basic book, two great boxed 2600 games and last, but not least, Blue Thunder on cassette tape!!! I was looking for that one for ages! Thank you Steve!

July 10th, 2018
Many thanks to Andreas Koch (again!). What is (o.a.) in this picture: Sun Star German release by Ariolasoft, Mr Dig with the original tape (NOT the Dixons rerelease), Computer Kran a German tape release and Künstler which is the German release of Artist.

July 7th, 2018
Many thanks to Andreas Koch for sending me these great Atari 8-bit cassette tapes including the German release of Richard Petty’s Talladega 🙂

June 29th, 2018
New additions to the collection: 3 French Atari Magazines (thanks Emmanuel!), Spy vs Sy 2 disk, Spindizzy tape and a (really) tiny Atari programming book from the UK 🙂

June 14th, 2018
Heel veel you to my buddy Steve Green for sending me all this stuff! Yars Revenge, Outlaw, Casino and Flag Capture for the 2600, a boxed CX40 joystick, 4 IO Magazines, a Steve Green original joystick clock, Smash Hits 2, Nursery Rhymes and Football Manager on tape for Atari 8-bit. And take a look at the second picture, Steve managed to get the author of Football Manager to sign the tape for me!!!

May 17th, 2018
A very big hele grote dankjewel aan Ayo Jagt for donating Synthworks anf F16 Combat Pilot for the Atari ST. Also added to the collection: Centipede PAL ’88, Galaxian red label, Realsports Soccer and Vanguard for the Atari 2600.

May 11th, 2018
Today I received a big envelope from Jan Klaver with these great official Dutch Atari flyers from the eighties! And Abbuc Magazine 132 is in the picture too 🙂

May 2nd, 2018
Pogotron on cassette tape for the Atari 8-bit. And 7 early issues of Page 6 Magazine.

April 14th, 2018
This time no Atari 8-bit additions, but some very nice other stuff to add to the collection of Atarimuseum.nl  A Dutch Pac-Man vinyl album, Barnyard Blaster for the 7800, Orbit 2000 for the ST, SLMC804 laser printer interface for the ST, Realsports Tennis for the 5200 and the Independent Service Centre Guide UK booklet 

April 12th, 2018
A very big thank you to Aat Dijk! He donated this huge lot of Atari ST games and the PC Speed board and software. Thanks again Aat!

March 24th, 2018
A big thank you to Martijn Caris for donating the packaged version of California Games for the Lynx. Trivial Pursuit for the Atari 8-bit on cassette is also new to the collection.

February 26th, 2018
The Atari 65XEN Arabic. Thanks Martin!

February 17th, 2018
Das Atari ein mal eins book, Atari Star Wars arcade manual (Thanks Andre!) and Helicopter cassette for Atari 8-bit.

February 6th, 2018
Head over heels cassette bought from Ebay and some very nice disk packages from Alex of the Retro for Sale Facebook group.

January 30th, 2018
We received a very big donation today from Wim Lokers. A fantastic addition to the collection! Thank you Wim!!

January 16th, 2018
New additions: Conversational French and Spanish, Crossfire cartridge and Musical applications book.

December 24th, 2017
New additions to the collection: Spiderman and Beer Belly (thanks Fready!), Atari Benelux ST demo disk (thanks Andre!), Koronis Rift Mousemat (thanks Andy!), Springer cartridge (thanks Nir!), the latest Abbuc Magazine and a Dig Dug pin.

December 10th, 2017
Thanks to Steve Green I got some very nice items! Thanks to André Huijts who found an interesting auction on the Dutch Gumtree (Marktplaats), thanks to Andy Barr for finding a nice Ebay auction and thanks to Barbara for sending me the book for free!

December 2nd, 2017
A nice box for my 1020 printer and 3 English books for the Atari 8-bit.

November 30th, 2017
Thanks to Wilfred K. (again!) and Andre Huijts some nice additions to the collection: an Atari pin, a tie pin, some 8-bit parts, the lynx battery pack and the replay 4 cartridge for the Atari ST.

November 22nd, 2017
Only one addition to the collection this week. But it is a special one  Thanks to my Swiss friend David for sending me this tape. In the eighties copyright was a mess in Italy. Many Italian companies published “illegal” copies of games. In this case this a copy of Montezuma’s Revenge published by Italian company Laser Load. The label has a stamp on it which translates to “copy give for free, sale prohibited”.

November 6th, 2017
Mega thanks to Freddy O. for buying me (most of) these tapes at the ABBUC Meeting 2017!

October 24th, 2017
Thanks to Martin of the Atari Sector forum I was able to buy a very nice UK only lot with a.o. 24 tape additions to the collection. Thanks Martin!

October 21st, 2017
Getting started on your Atari book and the Blue Ribbon Games Disk No1. Now all Atari 8-bit Blue Ribbon releases are in the collection 🙂

October 19th, 2017
Thanks to former Atari employee Wilfred K. some very special additions to the collection! Many thanks Wilfred!

October 11th, 2017
And another nice swap with Steve! A nice 7800 box, Star Wars Jedi Arena and Pac Man in the 400/800 box!

September 13th, 2017
Another nice swap again! This time with Dom. This is the 6 cassette tape collection of Silicia Shop UK.

September 12th, 2017
I did a really nice swap with F#ready. So I received some very nice additions to the collection.

September 6th, 2017
Thanks to Marceau Mallard of Atarinside! I received Initation a la programmation en basic no. 1 as a gift!

August 25th, 2017
Thanks to Thark from Atari Sector for Air Rescue by Atlantis. Also new to the Atari 8-bit collection: Pro Golf, Decision in the Desert (2 variations), Football Manager, Pro Golf, Atari User issuecassette vol.1 issue 9, Dreadnaught, Fighter Pilot, Conversational Italian and An Invitation To Programming (c)1987 by Atari UK.

August 8th, 2017
Many thanks to Gert! He sent me these 15 issues of the Dutch ST-magazine, a Dutch manual of the Atari ST and the disks of “The Link”. Other new items are Gridrunner on cassette and River Rescue on cartridge. Both for Atari 8-bit computers.

August 3rd, 2017
Many thanks to Dusty Vesters for donating a huge box full of Atari ST software! 🙂

July 27th, 2017
Many thanks to Dom (beamer320i on Atari Sector forums) for giving the last cassette I was missing from Alternative Software: Who dares wins II! Now the Alternative software collection is complete 🙂

July 18th, 2017
A few new cassettes for the Atari 8-bit. Fruit Machine Simulator (now the codemasters collection is complete), World Soccer, Las Vegas Casino, Laser Hawk and Escape from Doomworld. And ofcourse the latest issue of Abbuc Magazine.

July 1st, 2017
Thanks to John of AtariAge who donated these titles! Napoleon in Russia and Movie Maker on disk and the manual of Graphic Master.

June 24th, 2017
Table Football, Questprobe #1: The Hulk and Desmond’s Dungeon on cassette.

May 24th, 2017
F14 Combat and Video Chess for the 2600. Colossus Chess, Altered Beast, F29 Retaliator, Degas Elite and Fighter Bomber for the Atari ST.

May 16th, 2017
Two Educational games on cassette from Milliken Publishing Co and the Telelink cartridge from Atari.

May 12th, 2017
Thanks to Andy of the Atari Sector Forums I can finally add the first 5 issues of Atari User (UK). Thanks Andy! Also new: Das Schulbuch zu Atari 600XL/800XL.

April 22nd 2017
Some great new additions to the collection thanks to the guys of the Atari Sector forum! Scram, Statistics 1, Mortgage & Loan Analysis, Graph It and Warriors of Ras on cassette for Atari 8-bit. Plus 2 American books: Some common Basic programs and Hands on Basic for Atari 8-it.

April 2nd 2017
Two games for the Atari ST: Football Manager 2 and Striker.

March 30th 2017
Latest additions to the collection: Computer War and Tank Commander by Creative Sparks on cassette, Mountain Shoot and Star Flite by Prism Leisure on cassette, Blue Max 2001 by Synsoft on cassette, Whirlynurd by US Gold on cassette and House of Usher by Midas on cassette. All for Atari 8-bit. Plus the latest Abbuc Magazine (nr. 128) arrived!

March 24th 2017
The brand new book about Atari 8-bit computers. For sale at a.o. Amazon. When I took these pictures, I opened a random page, but saw an error right away! I hope this is just a typing error and not an example of the accuracy of this book (picture 2)

March 9th 2017
This time 2 special additions to the collection: Indus GT drive (broken, I will try to fix it) for the Atari 8-bit and the SuperSALT interface for Atari 8-bit. With this interface and the SALT cartridge you can test and diagnose Atari 8-bit computers.

March 7th 2017
Warlocks quest, Joe Blade, Yogi Bear and friends in the Greed Monster, Ruff and Reddy and the Space adventure for the Atari ST. 3 of those titles were also available for Atari 8-bit (second picture).


March 4th 2017
Maxwell’s Demons / Memory Mania on disk for Atari 8-bit and Software for the Atari XL from Century Communications.

February 2nd 2017
9 Italian Lindasoft titles on cassette for the Atari 8-bit! Bomba contra bomba, Tic Tac Snack, Guerriero Laser, Othello 3D, Puzzle1, Settore Sigma, Shoot Memory, Superscacchi & Atlantis Ultimo Uomo. The last 3 titles aren’t even mentioned on Atarimania! The covers are available in the cover database.