Atarisoft

Atarisoft was een merknaam die in 1983 en 1984 door Atari Inc. werd gebruikt om spellen op de markt te brengen voor home computers en spelcomputers van concurrenten. De verpakkingen hadden voor iedere (spel)computer een specifieke kleur. Zo werden de spellen voor de Commodore 64 verkocht in groene verpakkingen, spellen voor de Texas Instruments TI-99/4A in geel, spellen voor de IBM PC in blauw enzovoort.

Atarisoft was zo succesvol tijdens de kerstverkopen van 1983 dat het bedrijf zelfs spellen uitbracht voor de stopgezette TI-99/4A. Hoewel Atarisoft nog geen twee jaar heeft bestaan, bestond de catalogus van spellen uit tientallen spelversies voor verschillende home computers en spelcomputers. Bijna alle Atarisoft-titels werden geproduceerd door onafhankelijke softwarebedrijven, aangezien Atari zelf alleen voor de eigen systemen ontwikkelde.

De Atarisoft-verpakkingen droegen niet Atari's populaire "fuji" logo noch de officiële logo's van de spellen. De namen van de spellen werden in een ander lettertype afgebeeld. De merknaam Atarisoft werd gebruikt op de spellendozen, handleidingen en advertenties, maar de merknaam die op de titelschermen van deze spellen werd afgebeeld was meestal Atari en niet Atarisoft.

Dit is de Atarisoft collectie voor niet-Atari computers (originele versies, géén kopiën!). Niets uit deze collectie is te koop. Als je een artikel hebt dat niet op de lijst staat, neem dan contact met me op en misschien kunnen we tot een deal komen. Donaties zijn uiteraard ook welkom🙂

TitelSystemMediaDoos groottelos/in doos
Centipede USC64largebox only
Donkey Kong USApple IIdisklargeboxed
Jungle Hunt USC64cartsmallboxed
Ms Pac Man USC64cartsmallboxed
Ms Pac Man EURC64cartsmallboxed
Pac Man USC64largebox only
Pac Man USIBM PClargebox only
Pole Position EURBBCtapesmallboxed
Robotron 2084 EURBBCtapesmallboxed